- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Διαφορετικές εμπειρίες ανάγνωσης για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το FutureLibrary (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, φιλοξενεί στο χώρο της, από τις 2 έως τις 9 Απριλίου, τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον.
Η έναρξη των δράσεων ορίζεται η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και οι δράσεις των επόμενων ημερών εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου εορτασμού και αφορούν τους ποικίλους τρόπους που τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα βιβλία.
Παρουσίαση των εργαστηρίων
 Από τις προτάσεις του εκπαιδευτικού υλικού έχουν επιλεγεί 7 λέξεις – κλειδιά (φως, πέρασμα, κλίμακα, συλλογή, θέα, υλικά, μαγεία) οι οποίες αντιστοιχούν σε ένα βιβλίο.
 Κάθε μέρα θα πραγματοποιείται ένα εργαστήριο για μια λέξη – κλειδί, ώστε η έννοια αυτή να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε αναγνωστικές συνήθειες με την παρουσίαση του αντίστοιχου βιβλίου.
 Με τη βοήθεια του υλικού του «Συλλέγω Εμπειρίες» θα παρουσιαστούν διαφορετικές εμπειρίες ανάγνωσης.