- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Δημιουργικό Εργαστήριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και άλλους φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» (24 Απριλίου έως 15 Μαΐου), υλοποιώντας μία ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες.

Τι διαβάζουμε;

Γιατί διαβάζουμε;

Πώς διαλέγουμε τι θα διαβάσουμε;

Πού βρίσκεται ο αγαπημένος μας χώρος ανάγνωσης;

Πότε είναι η στιγμή που γινόμαστε αναγνώστες;

Ποιες είναι οι αναμνήσεις μας από τα βιβλία που διαβάσαμε;

Το πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από έξι ενότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις όψεις της ανάγνωσης ως εμπειρία και ως περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τί, πού, πώς, πότε, με ποιόν και γιατί διαβάζουμε. Απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες με κείμενα διαφορετικής δυσκολίας, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με ένα κείμενο, μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. H Εθνική Βιβλιοθήκη διαθέτει ανοιχτά όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση των εργαστηρίων (οδηγίες, έντυπα, βιβλιογραφία και λογοτεχνικά αποσπάσματα) στην ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών network.nlg.gr.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα αποσταλούν ταχυδρομικά από κάθε γωνιά της χώρας στην Εθνική Βιβλιοθήκη προκειμένου να συνθέσουν την έκθεση-εγκατάσταση «Σημεία Ανάγνωσης».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων – μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της ΕΒΕ, σε ρόλο συντονιστή, θα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα των εργαστηρίων που θα προκύψουν στις σχολικές τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων  και θα τα αποστείλει στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος έως τις 20 Μαΐου. Η διαδραστική έκθεση «Σημεία Ανάγνωσης» θα εγκαινιαστεί στις 15 Ιουνίου 2017 στη νέα στέγη της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΤ και θα διαρκέσει εως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.