- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Γιορτή λήξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων σας καλεί όλους, και ιδιαιτέρως τους μικρούς εξερευνητές αυτού του καλοκαιριού με τους γονείς τους, τους εθελοντές και εμψυχωτές των δράσεων, στις δύο τελευταίες δράσεις της 5ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016, με θέμα «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου», που οργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιήθηκε από 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών Ελλάδας.

Την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 -20:00 το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης μετατρέπεται σε εκθεσιακό χώρο με την εκδήλωση “Γιορτή λήξης – Μια ανάμνηση “. Τα παιδιά, οι μικροί εξερευνητές, καλούνται να φέρουν μαζί τους κάτι από το καλοκαίρι που πέρασε, ένα «αναμνηστικό», όπως ένα κοχύλι, οτιδήποτε φέρνει στο νου μια ιστορία, σημαντική ή ασήμαντη, μικρή ή μεγάλη, οτιδήποτε ανασύρει θύμησες ενός καλοκαιριού που μόλις προ ημερών παραχώρησε τη θέση του στο φθινόπωρο.

Εκείνη την ημέρα, θα εκτίθεται, προς τέρψη και θαυμασμό, υλικό από τις δράσεις του καλοκαιριού, απόρροια του ζήλου και της φαντασίας των παιδιών που συμμετείχαν στη φετινή εκστρατεία. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο επιμορφωτικό και συνάμα διασκεδαστικό Παιχνίδι της Ανάμνησης, συμπληρώνοντας τις «Ερωτήσεις του Εξερευνητή». Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν σ’ένα post-it μια ανάμνηση από το καλοκαίρι που πέρασε και να το κολλήσουν στον «Τοίχο των Αναμνήσεων» της βιβλιοθήκης.

Τέλος, ας διατηρούμε στη μνήμη μας αυτό που έγραφε ο Marcel Proust, ότι «το ταξίδι της ανακάλυψης δεν σημαίνει να αναζητάς καινούρια μέρη αλλά να έχεις καινούρια μάτια».