- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προκληθεισών από τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τις ημερομηνίες  21-22-23 Μαΐου 2016» προϋπολογισμού 2.225.000,00 € (με ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο ρίχνει χρήμα στην τοπική οικονομία και στηρίζει θέσεις εργασίας. Η υλοποίηση έργων όπως αυτό βοηθούν στην βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, στην μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Αντικείμενο του έργου είναι εργασίες αποκατάστασης ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν, λόγω των εντόνων βροχοπτώσεων στις 21-22-23 Μαΐου 2016, σε διάφορες θέσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ειδικότερα στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικές, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης:

Την μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία διενήργησε την διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την  κατασκευή του.