- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Απέρριψαν την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για στήριξη των αιτημάτων των εργαζόμενων καλλιτεχνών

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 21.3.23, η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, από κοινού με τις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, της Πρωτοβουλίας και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής, απέρριψαν την πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης για στήριξη των αιτημάτων των εργαζόμενων καλλιτεχνών, το οποίο είχε κατατεθεί προς ψήφιση από τις αρχές Φλεβάρη και είχε αναβληθεί η συζήτησή του στην προηγούμενη συνεδρίαση (17.2.23) με ευθύνη της πλειοψηφίας.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την άρνηση της νεοδημοκρατικής πλειοψηφίας να στηρίξει τα αιτήματα, ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ανέφερε ότι τα βασικά αιτήματα των εργαζόμενων καλλιτεχνών τα ικανοποίησε η κυβέρνηση, γι’ αυτό θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγάλει ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες στη Λάρισα, στις 10/1/23 είχαν επισκεφθεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης τους και είχαν επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα τους στους αντιπεριφερειάρχες Λάρισας Β. Πινακά και Πολιτισμού-Τουρισμού Γ. Μπουτίνα, οι οποίοι τότε φραστικά είχαν δηλώσει στο πλευρό των εργαζόμενων, κάτι που χθες δεν επιβεβαιώθηκε όταν τέθηκε προς έγκριση το ψήφισμα της Λαικής Συσπείρωση, που περιέχει τα αιτήματα των εργαζόμενων καλλιτεχνών, αφού τόσο η περιφερειακή αρχή, όσο και οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, της Πρωτοβουλίας και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής, το καταψήφισαν.

 

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων εξαίρεσε τους καλλιτέχνες από το επίμαχο Π.Δ, τα προβλήματα δεν λύθηκαν, αφού δεν υπάρχει απόσυρση του διατάγματος, ούτε βέβαια υπάρχει κάποια αναβάθμιση των σπουδών τους, των επαγγελματικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αντίθετα και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική απαξίωσης και υποβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, των δικαιωμάτων των εργαζόμενων καλλιτεχνών και σπουδαστών.

 

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, με σταθερότητα και συνέπεια στηρίζει τόσο τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων εργαζόμενοι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σπουδών, όπως και το πλαίσιο των αιτημάτων τους, για: