- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Αναπλάσεις σε Πηγή και Λυγαριά του Δήμου Πύλης με νέο έργο 270.000 ευρώ από το Leader

Αλλάζει η εικόνα των οικισμών Πηγής και Λυγαριάς του Δήμου Πύλης με νέο έργο προϋπολογισμού 270.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από  το πρόγραμμα Leader  της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για  τη δημοπράτηση του έργου «Πλακόστρωση πεζοδρομίων Τ.Κ. Πηγής και Λυγαριάς». Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πύλης.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, την Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader  στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, συγχρονίζουμε  με την εποχή δύο ζωντανά χωριά του Δήμου Πύλης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επενδύουμε στην ύπαιθρο,  με έργα  που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών. Τα έργα μας  δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης, δίνουν  θέσεις εργασίας στους ανθρώπους και φέρνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική  οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο αφορά   στη καθαίρεση υπαρχόντων πεζοδρομίων και η κατασκευή νέων στις Τοπικές Κοινότητες Πηγής και Λυγαριάς στη Δημοτική Ενότητα  Γόμφων του Δήμου Πύλης. Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των  οικισμών   με τη διαμόρφωση και κατασκευή του πεζοδρομίων που δεν είναι σε καλή κατάσταση.