- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης

Σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 226/152466/11-06-2020 (ΦΕΚ Β’ 2531) απόφασης του Υπουργού και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη δράση 4.1 “Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης” στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τo έτος 2020.

Δικαιούχοι – Ύψος Επιχορήγησης:

Δικαιούχοι : Ως δικαιούχοι ορίζονται: α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης και μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου), εφόσον τα μελισσοκομικά προϊόντα που παράγουν, διατίθενται προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς) στην αγορά, β) Αγροτικοί μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί και αγροτικοί συνεταιρισμοί ή αγροτικές εταιρικές συμπράξεις που έχουν και μέλη μελισσοκόμους, ομάδες παραγωγών μελισσοκόμων, οργανώσεις παραγωγών μελισσοκόμων, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που δραστηριοποιούνται και στο μελισσοκομικό τομέα καθώς και οργανώσεις εκπροσώπησης του μελισσοκομικού τομέα, σύμφωνα με την περ. β της παρ. 1 του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 788/334896/23-12-2019 ΚΥΑ, εφόσον αυτοί ασκούν εμπορική δραστηριότητα, διαθέτοντας τα μελισσοκομικά προϊόντα που παράγουν τα μέλη τους προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς) στην αγορά,

γ) φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, σύμφωνα με την περ. δ της παρ. 1 του άρθρου 6 της υπ’ αριθ. 788/334896/23-12-2019 ΚΥΑ, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα συσκευάζοντας – τυποποιώντας και εμπορευόμενοι μελισσοκομικά προϊόντα προερχόμενο από Έλληνες παραγωγούς.

Επιλέξιμες Δαπάνες:

  1. Ορίζονται ως επιλέξιμες δαπάνες η πραγματοποίηση αναλύσεων δειγμάτων ελληνικού μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης σε διαπιστευμένα εργαστήρια, με σκοπό τον έλεγχο των φυσικοχημικών τους παραμέτρων, της διερεύνησης της πιθανής ύπαρξης καταλοίπων φυτοπροστατευτικών ουσιών, αντιβιοτικών ή/και άλλων ξένων και επικίνδυνων ουσιών και ελέγχου της νοθείας. Έκαστο εργαστήριο πρέπει να διαθέτει διαπίστευση στο αντικείμενο – πεδίο του διενεργούμενου από το ίδιο ελέγχου. 2. Ως μέγιστο ύψος επιλέξιμων δαπανών καθορίζεται το ποσό των 30.000 €, ανά δικαιούχο σε κάθε μελισσοκομικό έτος.

Περίοδος και Διαδικασία Υποβολής της Αίτησης:    Οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν στη Δ/νση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων, μέχρι 31 Ιουλίου 2020, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή τα  δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις αναφορικά με την υλοποίηση της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων https://www.minagric.gr ή στο Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών στα τηλ. 210-212 5704 / 210-212 5769 και στα email Kalogridis.D@minagric.gr / mtzitzinakis@minagric.gr.