- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Αιτήσεις για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι:

ή

κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4386/2016, του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων

ή

κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) του ν. 4415/2016

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων είναι από την Πέμπτη 10 Δεπτεμβρίου, ώρα 18:00 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου  και ώρα 23:59.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση emathiteia.minedu.gov.gr [1]  καθώς και η ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως αναφέρονται παρακάτω, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα Μαθητείας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

  1. απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  2. πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  3. ταυτότητας
  4. αποδεικτικού ΑΜΚΑ
  5. αποδεικτικού ΑΦΜ*
  6. γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  7. απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες

*Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει ΑΦΜ μπορεί να υποβάλλει αίτηση και να προσκομίσει αποδεικτικό ΑΦΜ κατά την εγγραφή του σε τμήμα του Μεταλυκειακού Ετους Τάξης Μαθητείας.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στα αντίστοιχα ΕΠΑΛ επισημαίνοντας ότι η επικοινωνία αυτή δεν αντικαθιστά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούν και όσοι υποψήφιοι  έχουν λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη, ο οποίος τονίζεται ότι δε δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.

Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην Γ΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.