- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπ/κών Τρικάλων: Να μην τους περάσει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας

Σε όργιο τρομοκρατικών δηλώσεων έχει προβεί το Υπουργείο για να εφαρμόσει τις πολιτικές του. Στις 22/2 εξέδωσε υπουργική απόφαση με την οποία ζητάει από τους διευθυντές των σχολείων να παραδώσουν στις ΔΔΕ λίστα με τους εκπαιδευτικούς που δεν παρέδωσαν βαθμολογία, στα Γυμνάσια και Λύκεια, και τους λόγους για τους οποίους δεν το έκαναν. Μιλάει με θράσος το υπουργείο για “εξαιρετικές περιπτώσεις”. Μάλλον δεν έχει ιδέα ότι ο λαός είναι έκθετος στην πανδημία χωρίς μέτρα προστασίας, ότι τα σχολεία έχουν διαλυθεί στις συνθήκες αυτές και κάτω από το φιάσκο της τηλε-“εκπαίδευσης”. Όλα αυτά δεν είναι “εξαιρετική περίπτωση” αλλά κανονικότητα για τα κυβερνητικά στελέχη. Είναι φανερό! Όποιος δεν εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις πολιτικές τους, όποιος δεν έχει αποδεχτεί την κανονικότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα μπαίνει στο μάτι του Υπουργείου. Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ το υπουργείο ξέρει από το my-school ποιοι δεν παρέδωσαν βαθμολογία, απαιτεί από τους διευθυντές να πάρουν την ευθύνη της ρουφιανιάς! Είναι σαφές τι είδους στελέχη θέλει η κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει την καθημερινή βαρβαρότητα στα σχολεία

Την ίδια μέρα η Κεραμέως σε τηλεδιάσκεψή της με διευθυντές έστειλε το εξής μήνυμα: «είναι υπηρεσιακή υποχρέωση όλων η συμμετοχή στο θεσμό της αξιολόγησης με ό,τι συνεπάγεται κάθε υπηρεσιακή υποχρέωση». Προφανώς πρόκειται για μια ανοικτή απειλή προς τους εκπαιδευτικούς που θέλουν σύμφωνα με τις αποφάσεις των σωματείων τους να απέχουν από τις διαδικασίες τις αξιολόγησης. Από ότι φαίνεται μας τελείωσαν οι δηλώσεις και τα «μπράβο στους εκπαιδευτικούς», του προηγούμενου διαστήματος.Με τη δήλωση αυτή η Κεραμέωςποινικοποιεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία. Η… πνοή δημοκρατίας έρχεται και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συνάδελφοι

Να καταγγείλουμε ανοικτά τις απειλές του Υπουργείου. Θέλουν με αυτές να σπάσουν και να τρομοκρατήσουν τον κλάδο που προσπαθεί να αντιδράσει απέναντι στην αξιολόγηση. Να μην τους περάσει!

Είναι πολλοί οι συνάδελφοι, που έχουν δηλώσει, μέχρι στιγμής, ότι θα απέχουν από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Πρέπει τις επόμενες μέρες να παλευτεί και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αυτή η αντίθεση του κλάδου. Αυτό να είναι το πρώτο βήμα! Γιατί για να αντιμετωπίσουμε την ομοβροντία επίθεσης που δεχόμαστε πρέπει να οργανωθούμε και να συσπειρωθούμε στα όργανα πάλης μας, τα σωματεία. Όσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να μας τρομοκρατήσει και να εφαρμόσει τις πολιτικές της τόσο αποφασισμένοι και οργανωμένοι πρέπει να είμαστε και εμείς στην αντίδρασή μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ