Ειδήσεις

Το Θεσσαλικό Εμπόριο ζητά από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα δικαιοσύνης


Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας από κοινού με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας επανέρχονται και ζητούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα δικαιοσύνης για το εμπόριο και αναδιάταξης του οικονομικού περιβάλλοντος, αποστέλλοντας επιστολή προς τους Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη,Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο εμπορικός και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος βάλλεται την τελευταία  δεκαετία από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, με χιλιάδες εμπόρους να έχουν πληγεί σοβαρά από τις παρατεταμένες και συνεχόμενες κρίσεις.  Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και συνάδελφοι να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της φτωχοποίησης. Όσοι ακόμα εξακολουθούμε και κρατάμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μας, τελούμε σε καθεστώς καθημερινής αβεβαιότητας για το μέλλον και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πλείστα όσα προβλήματα.

Η δυσμενής συγκυρία για την αγορά και την οικονομία επιβάλλει πλέον βήματαδικαιοσύνηςκαι αναδιάταξης του οικονομικού περιβάλλοντος, μέσα από δραστικά μέτρα που θα απαλλάσσουν τον επιχειρηματικό κόσμο από βαρίδια του παρελθόντος και θα διασφαλίζουν την τόνωση της ρευστότητάς του.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας μέσα από την καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους εμπόρους και επαγγελματίες από κοινού με τις διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, επανέρχονταικαι ζητούν άμεσα μέτρα, τα οποία σε πρώτο χρόνο θα δώσουνβαθιά ανάσα στις τοπικές, και όχι μόνο, πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες όπως καλά γνωρίζετε δενέχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά ή άλλα εργαλεία ανάπτυξης συγκριτικά με τις μεγάλες, αλλά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία και κοινωνική ευημερία.

Ειδικότερα ζητούμε να επανεξεταστούν και να εφαρμοστούν τα παρακάτω:

  • άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος χωρίς προϋποθέσεις
  • άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή του ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού
  • θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όπως και στους μισθωτούς

Θεωρούμε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις δικαιοσύνης που θα είναι καθοριστικές για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεωνκαι τη στήριξη της τοπικής απασχόλησης, ενώ η απώλεια των εσόδων για τα δημόσια ταμεία θα μπορέσει να αναπληρωθεί μέσω της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης και της ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες επιθυμούμε τη συνεργασία μαζί σας με σκοπό την ανάπτυξη της Θεσσαλικής, εμπορικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Τι πρέπει να γίνει για το ρεύμα και τα καύσιμα
Επόμενο άρθρο Μήνυμα της Αν. Δ/ντριας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Β. Ζιάκα για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού